“Bursa’da Eşini Bıçaklayan Adam 12 Yıl Hapis Cezasıyla Cezaevine Gönderildi”

Eşini dövüp 6 yerinden bıçaklamıştı... Pişkin savunma

Bursa’da Kenan Yılmaz, bir yıl önce ayrıldığı eşi Yüce Can Yılmaz ile buluşmak için Mudanya’daki evine gitti. Buluşma sırasında çıkan tartışmada Kenan Yılmaz, eşini darp edip karın ve kalça bölgesinden altı bıçak darbesiyle yaraladı. Yaralanan eş, komşularının çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi gördü. Kenan Yılmaz, göz altına alındı ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kenan Yılmaz, davanın ilk duruşmasında mahkeme heyetine yazılı bir savunma sundu. Olay gecesi eşiyle alkol aldıklarını, uyandığında eşinin yanında olmadığını öğrendiğini ve ardından telefonda manita dediğini söyledi. Gelen eşinin hakaretlerde bulunması üzerine mutfaktan aldığı bıçağı rastgele salladığını belirtti. Kenan Yılmaz, eşinin kendisini bir sefer makasla yaraladığını ve affettiğini ifade ederek pişman olduğunu dile getirdi.

Duruşmada söz alan Yüce Can Yılmaz ise eve girdiğinde kendisine tokat atıldığını, gözlüğünü almak isterken bıçaklandığını söyledi. Kendisini mutfaktan aldığı bir bıçakla yaraladığını belirterek şikâyetçi olduğunu dile getirdi.

Cumhuriyet savcısı, Yüce Can Yılmaz’ın doktor raporunu dikkate alarak saldırının kişinin yaşamını tehlikeye soktuğunu ve sanığın, polise suçunu itiraf ederek bıçağın yerini gösterdiğini ifade etti. Sanığın eyleminin ‘Eşe ve kadına karşı öldürmeye teşebbüs’ suçunu oluşturduğunu ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması gerektiğini talep etti.

Bursa 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti, Kenan Yılmaz’a, eşe ve kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs suçundan haksız tahrik altında olduğu gerekçesiyle 12 yıl hapis cezası verdi. Tahliye talebini reddederek cezasını çekmesine karar verdi.