CHP Genel Merkezinde Seçim Sonuçlarına İlişkin Yoğun Tempolu Gece

Sabaha kadar sandık mesaisi

CHP Genel Merkezi, seçim sonuçlarının gelmesiyle partililer tarafından dolduruldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Anadolu Ajansı’nın ilk verilerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranının düşük çıkması nedeniyle basın merkezinde önemli açıklamalarda bulundular. Her iki başkan da ellerindeki ıslak imzalı tutanakları göstererek, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun önde olduğunu açıkladılar. CHP Sözcüsü Faik Öztrak da basın merkezinde kısa açıklamalar yaparken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise açıklamaları izledi.

Seçim sonuçlarına göre Kılıçdaroğlu’nun konuşma yapacağı bir platform hazırlandı ve ses sistemleri kuruldu. Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını Genel Merkez’in 12. katındaki makam odasında kurmaylarıyla birlikte monitorlerden takip etti. Partililer, Genel Merkez’in yanında oluşturulan alanda halay çekerek zafer sloganları attılar. CHP Genel Merkezi’nde oluşturulan basın merkezinde yerli ve yabancı onlarca gazeteci görev yaptı.

Millet İttifakı liderleri, seçim sonuçlarını hep birlikte değerlendirmek üzere basının önüne çıktılar. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, özellikle gençlerin ve kadınların yoğun katılımından dolayı son derece mutlu olduklarını belirtti. Erdoğan’ın beklediği sonucu alamadığını ve toplumda değişim talebinin yüzde 50’nin üzerinde olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, ikinci turda kazanacaklarını söyledi.

Parti binasının önünde bir vinç üzerinde dev bir ekran kuruldu ve seçmenler de gelişmeleri bu ekrandan takip ettiler. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise makam odasından tüm gelişmeleri takip ederek sonuçların peşinde olduklarını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise rakip ittifakın itirazıyla beraber engellenen sandık verilerinin, kendilerinin öne çıkmalarını engellediğini belirtirken, bütün kurumları sağlıklı verileri açıklamaya ve millete layık olmaya davet etti.