Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın’da konuşarak Adnan Menderes’i andı ve üniversiteye erişim için depremzede lise öğrencilerine ek kontenjan müjdesi verdi

Huzur iklimine sahip çıkacağız

Dün Aydın’da gerçekleşen seçim mitinginde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Adnan Menderes’in memleketi olan Aydın’da, büyük bir kalabalığa hitap etti. Kendisi için Adnan Menderes ve arkadaşlarını yâd eden Erdoğan, konuşmasında 27 Mayıs darbesiyle başlayan ve birçok siyasi figürün sindirilmek istendiği süreçlere değindi.

“Türkiye’de bu kirli senaryolarla mücadele ettik” diyen Erdoğan, batıda vatan millet edebiyatı yapılırken, doğuda Selo’ya özgürlük talep eden ikiyüzlüler hakkında konuştu. Ayrımların yapılmaması gerektiğini söyleyen Erdoğan, “Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Boşnak’ıyla hepsi bizim kardeşimiz. Biz yaratılanı yaratandan ötürü severiz. Ayrım yapmayız” şeklinde konuştu.

Erdoğan, Türkiye’nin Suriyelileştirilmesine kesinlikle izin vermeyeceklerini ve birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize ve ülkemizdeki huzur iklimine çok güçlü bir şekilde sahip çıkacaklarını ifade etti.

Diğer bir konu ise depremzede lise öğrencileriydi. Erdoğan, bu öğrencilere üniversitede ek kontenjan müjdesi vererek, “Deprem illerimizdeki lise öğrencilerimize, kendi illerindeki devlet üniversitelerine yerleşirken genel yerleştirme dışında yüzde 25 ilave kontenjan ayırıyoruz. 21 bin 560 öğrencimizin yararlanabileceği düzenlememiz gençlerimize hayırlı olsun” dedi.