Muharrem İnce: CHP ve HDP Listeleri Yanlış Şekillendirilmiş Durumda

İnce: Ben olmasam Erdoğan birinci turda kazanıyor

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim çalışmaları kapsamında Denizli’de Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda partililerin yanı sıra birçok kişi de hazır bulundu. Konuşmasında İnce, seçimde belirleyici olan unsurlardan birinin HDP, diğerinin ise CHP listelerindeki 77 kişi olduğunu söyledi. Bu listelerin birçok eski AK Parti üyesi içerdiğine de dikkat çekti.

“Daha önceki seçimlerde ‘Stratejik oy kullanıyoruz’ dediniz. 2011’de MHP baraja takılmasın diye MHP’ye oy verdiniz. 2015’te HDP baraja takılmasın diye HDP’ye oy verdiniz. Bu sefer ise, Memleket Partisi Meclis’te olmalıdır. Başkanlık için 360 milletvekiline ihtiyaç var. CHP listelerindeki eski AK Parti’li kişilerin tekrar AK Parti’ye geçmeyeceği veya Anayasa değişikliği için 360 milletvekiline ulaşamayacakları kimse tarafından garanti edilemez.” İnce bu sözlerinden sonra, CHP’nin 3’üncü sıra adayı Sadullah Ergin’e başka bir örnekleme yaparak, yanlış kişilerin CHP’nin listelerinde yer aldığını belirtti.

“Sizlere buradan seslenmek istiyorum; hata yaparsınız. Yanlış kişilere oy verirseniz, bunun 5 yıllık dönüşü yok. Memleket Partisi, Türkiye için bir sigortadır. Tüm Atatürkçü ve Cumhuriyetçiler burada buluşuyor. Hem CHP hem de HDP listeleri yanlış şekillendirilmiş durumda. Davutoğlu’nu ve Babacan’ı cumhurbaşkanı yardımcısı yaparsanız hesap soramazsınız. Bu herkes tarafından bilinmektedir. Partiden ayrılacaklarının haberleri de zaten ortaya çıktı. Ben uzun yıllar CHP’de hizmet ettim ve bu partiyi korumak için söylüyorum.”

İnce, toplantıda sanatçı ve gazetecilere de konuşma yaptı. Kendisine yönelik saldırılara dair, “Sahtedir diyorum, zaten sahte çıkıyor. O para iddiaları yalan, ama sabrımı zorlayacaklar. Sahte dekontları hazırlayanları biliyoruz. İsrail videosunu kesip benim başımı koyuyorlar. Bunu FETÖ’cular orduya yaptı, şimdi CHP’yi destekleyen FETÖ’cüler yapıyor.” diye konuştu.

Son olarak, İnce muhalefete çağrıda bulunarak “21 yıldır Erdoğan’ı yenemiyorsunuz. Tekrar söylüyorum; engel mi oluyorum, yardımcı mı? Ben seçimi ikinci tura bıraktırıyorum. Hata yapıyorsunuz troller, ben olmazsam Erdoğan birinci turda seçimi kazanıyor.” açıklamasını yaptı.

İnce, toplantının ardından esnafları ziyaret ederek kentten ayrıldı.