Millet ve Cumhur İttifaklarının Adı ‘Seçim İttifakı’ – İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz’ın Açıklaması

‘Seçim geçti ittifak bitti’

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Millet ve Cumhur İttifakı’nın gerçekte bir seçim ittifakı olduğunu, seçimlerin ardından ittifakın da sona ereceğini belirtti. Poyraz, Sözcü TV’de yaptığı açıklamalarda Millet ve Cumhur İttifakı’nın adının ‘Seçim İttifakı’ olduğunu vurguladı. İYİ Parti Genel Sekreteri, ”Seçim bittiği zaman ittifak durumu ortadan kalkar.” diye ekledi.

Uğur Poyraz ayrıca, Cumhur İttifakı’nın da bittiğini, bundan sonra iktidar partisinin AK Parti’ye muhalefet partilerinin ise birlikte hareket etme kararı almaları durumunda, ‘Cumhur Koalisyonu’ adı altında buluşabileceklerini vurguladı. Poyraz, ‘Millet İttifakı’ ve ‘Cumhur İttifakı’ gibi kavramların sadece seçimler sırasında aktif olduğunu, bunların daha sonra sona erdiğini belirtti.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı ise, İYİ Parti’nin Millet İttifakı içindeki geleceğine yönelik soruya, ”İşbirliği yapacak herhangi bir konu henüz gündemde değil.” diyerek yanıt verdi. Paçacı, ”İttifak bir iş birliğidir. Yerel seçimlere 10 ay var, çok uzun bir süre.” dedi.