Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İnegöl’de Yapılan Mitingde Konuştu

Bakan Varank: Karşımızda çok cahil muhalefet var

İnegöl’de yapılan mitingde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Miting alanında açılan “İtalyanlar ne diyor, biz yapmadık. Türkler yaptı, diyor” pankartı ise dikkatleri üzerine çekti. Varank, muhalefetin terör örgütleriyle iş birliği yaptığına vurgu yaparak “Bizi engellemeye çalışanlara aldırış etmedik. Onlara kulak verseydik icraat yapamazdık” dedi.

Türkiye’nin otomobili hakkında da konuşan Varank; “Türkiye’nin otomobili burada yapamazsınız dediler. 177 bin araç sipariş verildi. Bu araç İtalya’da üretiliyor, diyorlar. İtalyanlar ne diyor; ‘Biz yapmadık Türkler yaptı’ diyor.” diyerek ithal edilen ürünlere artık son vermenin zamanının geldiğini ve Türkiye’nin kendi otomobilini üretemeyeceği iddiasının yersiz olduğunu gösterdiklerini belirtti.

Bakan Varank, muhalefetin alternatif olmadığını da açıkça ifade ederek “Bize alternatif olduklarını iddia edenler var. Cumhurbaşkanımızın alternatifi olduklarını söylüyorlar. Cumhurbaşkanımızın alternatifi olmaz. Eskiden koalisyonlar vardı, gençler hatırlamaz ama o dönem kirli pazarlıklar vardı. Biz o dönem çok çektik, bu ülkede her gün krizlerle boğuştu.” dedi.

Ayrıca mikrofonunun bozulmasıyla ilgili esprili bir cümle sarf eden Bakan Varank, konuşmasının sonunda İnegöl’e yapılacak olan yeni stadyum konusunda Gençlik ve Spor Bakanı ile görüşme yapacaklarını belirtti.