Sinan Oğan, ikinci turda destekleyecekleri için strateji hazırlamış!

Oğan’ın destek şartı ‘Milli Protokol’

ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’ın seçimden önceki 16 gün boyunca hazırlıklarını yaptığı, ikinci turda kimi destekleyeceklerine yönelik bir strateji oluşturduğu söyleniyor. Oğan’ın açıklamalarına göre, ikinci turda kendisi olmazsa, Sayın Erdoğan ve Sayın Kılıçdaroğlu ikinci tura kalacaklar. Oğan, “Sizin HDP’ye veya HÜDA PAR’a ihtiyacınız yok, biz o desteği size sağlayacağız. Milli politikalarda gelin milli bir protokol yapalım.” şeklinde konuşarak bir strateji belirlediğini açıkladı.

TV100’deki programında soruları yanıtlayan Oğan, sosyal medya hesabından yaptığı “Payız is coming” paylaşımı ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Oğan, “Payız, Iğdır’da kullanılan bir kelime, sonbahar demek. Erdoğan benim için ‘Onun adını bile anmaya gerek yok’ demişti. Ben ona atıfta bulundum.” dedi.

Öte yandan, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Halk Tv’de katıldığı bir programda, protokolü anlaşma sonrasında kamuoyuna açıklayacaklarını belirtti ve “Protokolde kesin olarak, bütün sığınmacıların gönüllü olmadan ve yasaya uygun olarak geri gönderilmesi yer alacak. Yani ‘iç savaş bittiği zaman geri dönecekler’ diyor yasa.” şeklinde konuştu.

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz de Twitter mesajında 12 maddelik bir şart sıraladı ve “Özelden atılan yüzlerce mesajdan edindiğim kanaat, çoğunluğu teşkil eden seçmenimizin herhangi bir desteğe sıcak bakmadığı yönündedir. ATA İttifakı bileşeni partiler ve Cumhurbaşkanı adayımız Oğan’la birkaç gün içinde yapacağımız nihai karar toplantısında bu mesajları gündeme getireceğim ve Adalet Partisi Genel İdare Kurulu’nun almış olduğu kararı da ileteceğim.” açıklamasını yaptı.