Türkiye’nin teknoloji ve savunma sanayisi gelişiminde TEKNOFEST’in önemi tartışıldı

Selçuk Bayraktar: Teknolojinin festivalini ilk kez TEKNOFEST'te yaptık

ASELSAN, Baykar, Deltav, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kaçır, Habertürk televizyonunda bir araya gelerek, ülkemizde teknoloji ve savunma sanayisi sektörlerindeki son gelişmeleri ve TEKNOFEST’in önemini konuştular.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, gençlerin teknoloji hamlelerinin çok önemli olduğunu belirtti ve “Dünyadaki çoğu teknoloji hamlesi ufak takımlarla başlar” diye ekledi. TEKNOFEST’in, Türkiye’nin teknoloji alanındaki gelişimine katkı sağlamak adına büyük bir etkinlik olduğunu söyledi.

Savunma ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Fatih Kaçır, Teknoloji Festivali’nin, milli teknolojinin milletimizin gündemine alınması için büyük bir fırsat olduğunu düşündüğünü ifade etti. Son 20 yılda yapılan teknoloji hamleleri ile Türkiye, tam bağımsız bir noktaya geldiğini belirtti.

Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, “Teknoloji için ortak yanlarımız olduğunu” söyledi. Teknolojinin, sağlık sektöründe de çok önemli bir yeri olduğuna dikkat çekti ve yapay zeka teknolojisi ile hekimlerin yapabileceği işlerin yapay zeka ile yapılacağını belirtti.

Deltav Genel Müdürü Doç. Dr. Arif Karabeyoğlu, milli teknolojinin ülkemiz için önemine dikkat çekti. Milli olan ve özgün olmayan teknolojilerin, savunma sanayisi için bağımlılık yaratacağını belirtti.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün ise, ülkemizdeki AR-GE çalışmaları ve teknoparkların sayısının artmasının, savunma ve havacılık sanayilerinde önemli bir yere sahip olduğuna işaret etti. İlgili ekosistemin kurulması ile teknolojide tam bağımsızlığın elde edilmesinin mümkün olduğunu belirtti.

Sonuç olarak, Türkiye’nin teknoloji ve savunma sanayisindeki gelişimine katkı sağlayacak olan TEKNOFEST’in yanı sıra, milli teknolojinin ülkemiz için çok önemli olduğu belirtiliyor. Ayrıca, milli ve özgün teknolojiler üretmenin, ülkemizin tam bağımsızlık yolunda önemli bir adım olduğu vurgulanıyor.